Tidligere hunder

Nordavinden's Dino

Nordavinden's Dino reg.nr.13284/97 ble født 25.05.1997. Det kom 7 valper til verden etter NJCH Jøldalen's Tell og Hallråa's Sakita. Vi beholdt Dino og hans søster Virja som er beskrevet i et eget avsnitt.

Dino var en hund med stor personlighet, sammen med mennesker og dyr var han rolighten selv. Det var ikke noe som kunne vippe han av pinnen.

Når vi kom i terrenget var han fokusert på kun en ting, finne flest mulig ryper. Dino var en meget god viltfinner med en enorm jaktlyst. Under en av våre årlige jaktturer til Finnmarksvidda med Dino og hans kullbror Nordavinde's Veto til min gode jaktkammerat Frank Jæger, døpte vi dem begge til "de store vidders glade gutter". Dino ble jaktet mye med og det var ikke få ryper som ble felt for "gutten". Han var vakker i sin karakteristiske høyreiste stand.

Et av de største øyeblikkene på prøve var når han debuterte i VK under NM vinter på Andøya. I første slipp hadde han 3 fuglearbeid hvorav 2 med reis. I andre runde fikk han et nytt fuglearbeid med reis. Dino ble belønnet med 1.VK m/ CK den dagen. Hans øvrige beste premier på prøve var 1.AK, 1.VK, 1.VK m/CK. På utstilling fikk han CK og premie for beste hanhund.

Dino har 5 kull etter seg. Den første tispa han ble parret med var ikke stilt på jaktprøve. De fire neste hadde alle 1.VK på prøve. Følgende tisper ble han brukt i avl på.
     Siri (Njch Trober - Hoverægget's Lady). Oppdretter Odd Harry Hjelle. Her ble det 3 valper, men ingen er stilt på prøve.

     NJCH Siljaætta's Chicca (Njch Tarpan's Bruno Cappeli - Siljaætta's Cindi). Oppdretter Frode Risdal. Her kom det 6 valper. En av de som har oppnådd best resultat i dette kullet er Siljaætta's Mira til Kjell Erik Johnsen. Hennes meritter er så langt  1.UK, 2. pr. semifinale Norsk Derby og 3. pr. finale Norsk Derby 2006 og 1.AK. Hennes kullbror Siljaætta's Todd til Raymond Sollie har 1.UK.

Etter Lundefjellet's Tracy til Johnny Brattbakk kom NUCH Berrskallen's Raki som har 1.UK, 3.pr. finale Arctic Cup 2007, finalist i Norsk Derby finale 2007, 1.AK i sin første AK start og 3.VK så langt. Berrskallen' Tango til Kjetil Olsen har så langt oppnådd 3 x 1.UK og 1.AK på prøve.

Med Roco's Tuva er det Stjernevatnet's White Lady Nala til Jørn Garnes som har tatt steget opp i VK med sin 1.AK vel 2 år gammel.

Dino's siste kull ble med NUCH Vouma's Irja til Geir Stenmark. Fra dette kullet er det foreløpig bare 2 hunder som er stilt på fuglehundprøve. Harodalen's Arak til Arne Isaksen fikk sin 1.AK under siste prøven for vinteren 2010.  Det blir spennende å se hva han kan utrette i VK. Fra dette kullet beholdt vi ei tispe som fikk navnet Harodalen's Stjerna.  På prøve har hun til nå oppnådd  1.UK, 1.AK og 2.VK m/CK. Stjerna kan dere lese mere om på siden "våre hunder".


Nordavinden's Dino - en av de store vidders glade gutter

Lundefjellet's Ravita

Lundefjellet's Ravita reg.nr. 11189/01 kom til oss sommeren 2001- Hun var etter NJCH Vårhaugen' Hi-Tech - Skaididalen's Nikita. Oppdrettere Lillian og Ottar Remmen på Storslett. Ravita var ei hvit og sort tispe som fikk en tøff start på livet. Da hun var 4 mnd. var hun meget uheldig og brakk den ene bakfoten under lek med en annen valp. Foten ble bra.

Jaktmessig ble hun tidlig god i fugl og som andre unghunder modnet også søket seg godt etterhvert. Ravita var en meget trivelig unghund som vi hadde stor tro på. Men dessverre i januar 2003 da hun var 20 mnd. ble hun akutt syk og vi ble nødt til å avslutte livet hennes så alt for tidlig. 

3 av hennes kullsøsken har gjort det meget godt på fuglehundprøver. Lundefjellet's Tracy til Johnny Brattbakk som sener ble parret med vår Nordavinden's Dino fikk blant annet flere 1.VK. Lundefjellet's Sara til Lillian og Ottar ble Norsk Jakt Champion i 2009. Lundefjellet's Juni til Beate Heidenreich vant NM skog i 2008. Alle disse tre tispene har avlet meget godt med avkom som har oppnådd 1.pr på fuglehundprøver i alle sine kull. Hva Ravita kunne fått brakt videre får vi aldri svar på.  

Nordavinden's Virja

Nordavinden's Virja reg.nr 13286/97 ble født 25.05.1997. Virja beholdt vi etter Hallråa's Sakita og NJCH Jøldalen's Tell. Virja ble en meget god jeger og var djerv i fugl. Hun ble solgt til en kjenning som nettopp hadde mistet gammelhunden.

Nordavinden's Virja

Hallråa's Sakita

Hallråa's Sakita som er stammor til våre hunder i dag.

Hallråa' Sakita

Hallråa's Sakita reg.nr. 27377/92 etter Stena N Saturday Night Eddie og Norsk derbyvinner Sue til Magnar Kant, Støren. Jeg hadde lenge ønsket meg en valp etter Sue da hun hadde avlet meget godt. Sakita var en fantastisk hund på alle måter.  

Som jeger ble hun drømmehunden og satte standarden for hvordan den komplette fuglehunden skal utføre sitt arbeid. Sakita ble en meget sterk søker som revierte på beste måte. Viltfinneregenskapene hennes brakte mange fuglesituasjoner for en ivrig jeger. Djervheten hennes i fugl kunne nesten få hjertet mitt til å stoppe. Måten hun spikret ryper / skogsfugl som sprang på bakken foran henne var helt rått. Dessverre kunne denne djervheten også bli hennes bane på jaktprøver da hun skulle helt innpå viltet for å spikre det. 
 
På fuglehundprøver oppnåde Sakita som sine beste resultater 1.AK på Andøya, 1.VK m/CK i Tromsø, 1.VK kvalifisering NM på Andøya, samt 2.VK kval NM høyfjell Kongsvold 2000 og finalist under finalen NM høyfjell Kongsvold 2000.

Sakita ble parret med NJCH Jøldalens Tell reg.nr. 23882/93 til Ivar og Kari Ellingsen i 1997. 7 valper så dagens lys 25.05.97. 5 av avkommene ble premiert på fuglehundprøver. Nordavinden's Twister som Ivar og Kari beholdt som parringsvalp fikk 1.UK, finalist i Norsk Derby 1998, 1.AK og 3.VK tidlig. Twister er far til Norsk Derbyvinner 2001 Simos 1.Mai til Jon Simonsen. Nordavinden's Dino som vi beholdt selv fikk 1.VK m/CK som beste resultat på fuglehundprøve. Dino kan dere lese mere om på en annen plass. 

Dessverre fikk vi ikke flere kull på Sakita selv om vi forsøkte. I dag har vi et barnebarn av Sakita etter Nordavinden's Dino som ser ut til å arvet de gode egenskapende fra sin far og bestemor.  

Hallråa's Sakita fjellets dronning.