Våre hunder

Harodalen's Stjerna

Harodalen's Stjerna reg.nr. 02746/07 beholdt vi som parringsvalp etter Nordavinden's Dino's siste parring med NUCH Vouma's Irja. Stjerna var tidlig jaktmoden og viste gode takter. På fuglehundprøve fikk hun sin 1.UK og i sin tredje AK start kom 1.AK. I sine første VK starter ble bremselengden litt for lang i fuglearbeidene. Under ekstremt tunge forhold på Vannøya i vinter (2010) fikk Stjerna 2.VK m/CK. Dessverre ble resten av vintersesongen amputert med løpetid og påfølgende parring. Stjerna er kun 3 år så hun har tiden foran seg.

Stjerna har mange sterke sider. Hun har stor jaktlyst og er meget utholdene. Vær, føre og vind hindrer ikke henne. En egenskap som jeg verdsetter meget høyt er hennes djervhet i fugl. Hun går helt inn på fugl og reiser djervt.

Eksteriøret er heller ikke noe utsette på. På utstilling har hun oppnådd CERT og BIR med Per Nymark som dommer.

Gemyttet er helt topp. Hun er fantastisk tillitsfull med store og små. Hun er rolig og avslappet og lar seg ikke stresse av fremmede omgivelser. Det er slike hunder vi vil ha.

Hun har absolutt tilfredstilt våre krav for å benyttes i avl. I april 2010 ble hun parret med Storbakken's Gottlobb ( Trøndervidda's Giro - Vinterveien's Enya) til Roger Hermanstad. Jeg har både dømt og sett avkom etter Gottlobb som jeg har likt meget godt. Gottlobb har 1.pr. i alle klasser på fuglehundprøve med blant annet flere 1.VK. Han har en herlig personlighet.

22. juni 2010 fødte Stjerna 7 flotte valper. Kjønnsfordelingen ble 2 tisper og 5 hanner. Så får vi se hvor godt hun kan reprodusere seg og om det kommer nye "stjerner".

Pr. 20. februar 2014 kan jeg si at vi er meget godt fornøyd med kombinasjonen Stjerna og Gottlob. Alle valpene kom til gode hjem og har blitt gode jegere. Følgende premieringer på fuglehundprøve har disse oppnådd:

Nordavinden's Dina  1.UK

Nordavinde's Aysa    1.UK, 3.premie kvalik Arctic cup, finalist Arctic cup

Nordavinden's Chico 2.UK

Nordavinden's Staro  2.UK, 1.UK, 2.AK, 1.AK

Nordavinden's Joker  2x2.UK, 1.UK, finalist Arctic cup, 3.AK, 2x2.AK. Joker har fått 125 på NESK sin viltfinnerindeks for 2013. Kun slått av en hund.

Vi er meget godt fornøyd med at de 5 hundene som er stilt på prøve etter Harodalen's Stjerna og Storbakken's Gottlob alle er premierte hvorav 4 stk med 1.UK og en med 1.AK.

Eksteriøret er vi fornøyde med (jeg er tilfreds når de ser ut som engelsk settere). Nordavinden's Staro har oppnådd Cert på utstilling. Ellers ligger det og vipper mellom verry good og exelent. Når det gjelder HD hadde vi ønsket å kunne si at alle var hdfrie. Dessverre 6 av 7 er røntget og begge tispene i kullet har fått diagnosen C på venstre hofte. De 4 hanhundene har A hofter.

Gemyttet har vi fått veldig mye skryt for hos alle. Vi sidestiller de jaktlige egenskapene og gemyttet. Er vi ikke fornøyd med disse egenskapene blir ikke hundene satt i avl hos oss. Vi har en leveregel når det gjelder avl som sier at hvis vi ikke ønsker akkurat denne hunden på nytt igjen, avler vi ikke på den med bakgrunn i at avkommene neppe blir bedre en deres foreldre (dette mest for å ikke la seg friste til å avle på en hund som vi ikke er helt fornøyd med).